Розпочався прийом заявок на здобуття стипендій на навчання, дослідницьке і лекційне стажування у Словаччині в літньому семестрі 2022/2023 академічного року в рамках Національної стипендіальної програми Словацької Республіки

Національна стипендіальна програма (далі – NSP) Словацької Республіки була створена для підтримки мобільності іноземних студентів та аспірантів, викладачів ВНЗ, дослідників і митців під час їхнього навчання чи дослідницької роботи в словацьких вищих навчальних закладах і дослідницьких центрах. Стипендії також призначені для студентів, докторантів та постдокторантів словацьких університетів та науково-дослідних організацій, які мають постійне місце проживання у Словаччині, для покриття витрат на навчання та/або перебування у зв’язку з проведенням дослідження протягом 2-го рівня вищої освіти (магістратура докторантура), навчання та/або перебування у зв’язку з науковою або мистецькою діяльністю під час докторантури або для наукових досліджень для постдокторантів у обраному закордонному університеті, зокрема дослідницькій організації. Основна інформація про Національну стипендіальну програму знаходиться в інформаційному бюлетні, що додається.

Інформаційний бюлетень

Більш детальна інформація міститься на інтернет-сайтах: www.stipendia.sk, www.scholarships.sk.

У разі виникнення будь-яких питань щодо NSP можна звертатися безпосередньо до адміністраторів
цієї програми:

Крістіна Саллерова (nsp-sk@saia.sk) – для претендентів із постійним місцем проживання в Словаччині;

Ондрей Арадски (nsp-foreign@,saia.sk) – для іноземних претендентів.

Національну стипендійну програму (NSP) Словацької Республіки було схвалено Постановою Уряду Словацької Республіки від 13.07.2005 р. No 557. Рішення про продовження Національної стипендіальної програми було схвалено Постановою Уряду Словацької Республіки від 29.04.2009 р. No 317. Фінансується Національна стипендіальна програма Міністерством освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки; адміністративну підтримку програми забезпечує Словацьке академічне інформаційне агентство «SAIA, п.о.». Стипендіати NSP є стипендіатами Уряду Словацької Республіки. Завершення наступного кола подання заявок відбудеться 30 квітня 2023 року – на навчання в 2023/2024 академічному році.