Федеральне міністерство освіти та наукових досліджень Німеччини оголосило конкурс зі створення німецько-українських центрів передових досліджень (ЦПД)

Федеральне міністерство освіти та наукових досліджень Німеччини розпочало нову програму “Німецько-українські центри передових досліджень в Україні” (https://www.bmbf.de/foerderungen/bekanntmachung-2743.html). Ця програма спрямована на залучення провідних міжнародних науковців для спільних досліджень в Україні. Фінансування буде надаватися для створення та роботи міжнародних робочих груп (“центрів передових досліджень”), які будуть очолюватися провідним міжнародним дослідником та виконуватимуть сучасні дослідження та розробки в Україні.

Подавати заявки можуть провідні німецькі вищі навчальні заклади, дослідницькі установи та підприємства, зокрема малі та середні підприємства.

Заявники з Німеччини запрошуються подати ескізи проектів виключно в електронному вигляді через систему заявок «easy-Online» (https://foerderportal.bund.de/easyonline/reflink.jsf?m=IB-GUS/RUS&b=EXZELLENZKERNE_UKR&t=SKI) не пізніше 15 березня 2020 року. Супроводження конкурсу здійснює підрозділ з управління проектами Німецького центру авіації та космонавтики (DLR Projektträger).

Консультації щодо програми надає контактна особа у DLR Projektträger пан др. Томас Рейнеке (Телефон: +49 228/38 21 14 48, Email: thomas.reineke@dlr.de).

Зацікавлені українські партнери можуть звертатися за консультацією до

до Експерта з дослідницької кооперації пана Еріха Бістрікера (Tel.: +38 (044) 234-72-24 / Erich.Bistriker@ukrde.com.ua).

Текст конкурсу німецькою мовою можна завантажити за посиланням: https://www.bmbf.de/foerderungen/bekanntmachung-2743.html