Європейське фізичне товариство визнало журнал «Фізика і хімія твердого тіла»

Виконком Європейського фізичного товариства 29 січня цього року ухвалив рішення визнати український журнал: «Фізика і хімія твердого тіла», засновником якого є Прикарпатський Національний університет імені Василя Стефаника.

Журнал здобув широку визнаність в академічному середовищі та індексується в міжнародних наукометричних базах “Scopus” та “WoS”. Важливо, що в складі редколегії та серед рецензентів є представництво іноземних учених (це – один із головних критеріїв для визнання з боку ЄФТ). Приємно усвідомлювати, що українська фізика випереджає відтепер знамениті наукові видавництва «Елсевір» та «Шпрінгер». Адже логотип ЄФТ на обкладинці видання реально сприяє його «видимості» та авторитету серед міжнародної спільноти.

Визнання журналу стало наслідком цілеспрямованих зусиль Українського фізичного товариства, яке, входячи до ЄФТ, докладає зараз значних зусиль для інформування європейської фізичної спільноти про ситуацію в Україні, яка героїчно бореться за своє національне виживання, і разом з тим – за свободу всієї Європи.

Щиро вітаємо головного редактора Никируя Любомира Івановича та членів редколегії журналу “Фізика і хімія твердого тіла” із величезним досягненням! Бажаємо Вам подальших творчих, наукових звершень та великих успіхів у розвитку журналу. Нехай Ваша робота продовжує освітлювати нові горизонти знань та приносити користь науковій спільноті.

Детальніше з журналом можна ознайомитися за покликанням: https://journals.pnu.edu.ua/index.php/pcss/about/editorialTeam