Програма підтримки вчених з України, які співпрацюють з вченими з Польщі

НАЙБЛИЖЧИЙ ТЕРМІН ПОДАЧІ ЗАЯВ: 30.09.2022

https://www.fnp.org.pl/oferta/program-dla-ukrainy/

ЦІЛІ

Програма спрямована на безпосередню підтримку вчених з України, які представляють соціальні та гуманітарні науки, та реалізацію спільних дослідницьких проектів із вченими з Польщі у сфері питань, пов’язаних із розвитком громадянського суспільства, демократії, європейської інтеграції чи безпеки . Проекти мають стосуватися тем, актуальних для обох країн.

ОДЕРЖУВАЧІ

Науковці зі ступенем не нижче доктора наук (а також усіма прирівняними до нього ступенями), які незалежно від національності на день агресії проти України (тобто 24 лютого 2022 року) працювали в установах, що проводять наукові дослідження в Україні, та науковці, які працюють в установах проведення наукових досліджень у Польщі.

ПРОПОЗИЦІЯ

Програма здійснюється у формі двох конкурсів , у яких до 6 проектів будуть нагороджені спільно парою науковців з Польщі та України.

Бюджет одного проекту на 12 місяців становить 268 800 злотих. Він включає кошти на оплату праці та витрати на дослідження.Фундація польської науки заохочує приймаючий підрозділ проекту до співфінансування проекту (наприклад, щодо винагороди аплікантів, непрямих витрат, студентських стипендій, залучення інших науковців тощо).