Серія безкоштовних вебінарів, присвячених роботі з базами даних Scopus, ScienceDirect, Mendeley

Упродовж жовтня-листопада 2020 року для українських вчених буде проведено чергову серію безкоштовних вебінарів, присвячених роботі з базами даних Scopus, ScienceDirect, Mendeley та іншими електронними ресурсами.

Вебінари організовує компанія Elsevier. Всі вебінари відбуватимуться українською мовою, їх проведе офіційний тренер компанії, головний бібліотекар Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка Марина Назаровець.

Для участі у вебінарах учасникам необхідно заздалегідь зареєструватися за відповідним посиланням на платформі BrightTALK.

За інформацією організаторів після проходження кожного з вебінарів зареєстровані учасники зможуть завантажити відповідні сертифікати.

Теми і розклад вебінарів на жовтень

  • Перші кроки у Scopus. 20 жовтня, 11:00-11:45. Як розпочати роботу зі Scopus, налаштування облікового запису, варіанти віддаленого доступу. Реєстраційна форма – за посиланням.
  • Починаємо з пошуку літератури у Scopus. 23 жовтня, 11:00-12:00. Важливі знання та поради для ефективного пошуку літератури у Scopus. Реєстраційна форма – за посиланням.
  • Ваші колеги та Ви у Scopus. 27 жовтня, 11:00-11:45. Як створюються та редагуються профілі авторів у Scopus, як у разі потреби подавати запити для їх корегування. Реєстраційна форма – за посиланням.
  • Журнали: доброго не буває забагато. 30 жовтня, 11:00-12:00. Як перевіряти та порівнювати журнали, використовуючи бібліометричні параметри та відповідні інструменти в Scopus для прийняття обґрунтованого рішення щодо вибору журналу. Реєстраційна форма – за посиланням.