Конкурсний відбір проєктів наукових досліджень і розробок

Оголошується щорічний конкурсний відбір проєктів наукових досліджень і розробок, виконання яких розпочнеться у 2020 році за рахунок коштів державного бюджету за бюджетними програмами «Дослідження, наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами та державним замовленням, підготовка наукових кадрів, фінансова підтримка преси, розвитку наукової інфраструктури, наукових об’єктів, що становлять національне надбання, забезпечення діяльності Державного фонду фундаментальних досліджень (КПКВК-2201040).

При формуванні тематики наукових досліджень і розробок керуватися Законом України «Про пріоритетні тематичні напрями розвитку науки і техніки» та враховувати актуальні напрями у сфері розвитку науки та суспільного життя, за секціями.

При здійсненні відбору надавати перевагу проєктам, які мають особливо важливе значення для підвищення обороноздатності та національної безпеки держави, згідно з напрямами критичних технологій, затвердженими розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 року № 600 «Деякі питання розвитку критичних технологій у сфері виробництва озброєння та військової техніки», а також мають прикладні результати  подвійного використання, конкурентноспроможні на світовому ринку.

Директорам інститутів, деканам факультетів:

– на засіданнях вчених рад підрозділів провести відбір проєктів, що пропонуватимуться науково-технічній раді університету для розгляду з метою рекомендування до проходження ІІ етапу Конкурсу.

  • направити відібрані проєкти одному із експертів, які входять до складу експертної комісії щодо оцінювання проєкту наукових досліджень і розробок (Додаток 1) та не мають конфлікту інтересів з керівником проекту, для проведення експертизи відібраних проєктів і до 25 жовтня 2019 року подати в НДЧ експертні висновки (Додаток_2) щодо подальшої участі проєкту у конкурсі.

Керівникам відібраних проєктів до 25 жовтня 2019 року:

  • занести в єдину інформаційну систему «Наука в університетах» проєкти за запропонованою формою (додаток_3«інструкція по роботі з системою»);
  • подати в НДЧ роздруковані з єдиної інформаційної системи «Наука в університетах» проєкти і електронні варіанти надіслати на адресу НДЧ (nauka@ pnu.edu.ua);
  • згоду на участь у виконанні дослідження чи розробки (Додаток_4)
  • інформацію до проєкту (додаток_5)
  • витяги із протоколів засідань вчених рад підрозділів для пропозицій науково-технічній раді університету щодо подальшого розгляду проєктів.

Наказ завантажити

При підготовці  фінансової частини проєктів  наукових досліджень і розробок, що плануються для проходження  І етапу конкурсного відбору  необхідно врахувати наступне:

·        мінімальна вартість дослідження та/або розробки, які плануються, становить 300 тис.грн. на рік , максимальна вартість- 1 500 тис.грн. на рік;

·        на статті витрат, які передбачають кошти на відрядження,придбання матеріалів, малоцінне обладнання, оплату комунальних платежів, а для проєктів з соціогуманітарнорї тематики – на експеримент, апробацію тощо необхідно запланувати не менше, ніж 30% від загальної вартості проекту.