ERA Fellowships – Green Hydrogen

Завдяки новій стипендіальній програмі «ERA Fellowships – Green Hydrogen» DAAD підтримує реалізацію Програми стратегічних досліджень та інновацій (SRIA), прийняту у 2022 році в рамках «Процесу Європейської програми зеленого водню».

Нова програма поєднує три можливості фінансування науки:

  • Пропонує міжнародні стипендії науковцям для навчання, стажування або перебування з метою проведення досліджень в області зеленого водню в німецьких університетах і неуніверситетських дослідницьких установах.
  • Німецькі науковці мають можливість виїжджати за кордон на навчання, наукове перебування чи стажування у відповідних організаціях чи компаніях
  • І завдяки створенню чотирьох робочих груп (за темами порядку денного), DAAD просуває мережу стипендіатів з випускниками DAAD, іншими дослідниками та експертами з промисловості та професійного світу.

Програма відкрита для студентів магістратури, докторантів і постдокторів з усіх академічних дисциплін.

Додаткову інформацію про можливості стипендій можна знайти тут: https://www.daad.de/en/study-and-research-in-germany/scholarships/green-hydrogen/

Доктори філософії (PhD) та постдоки можуть подавати заявки будь-коли. Студенти магістратури можуть подати заявку у вересні та жовтні 2023 року для дослідження або стажування, починаючи з квітня 2024 року.

Бажаєте дізнатися більше, взяти участь у робочих групах, запропонувати можливість дослідження чи стажування чи взяти участь у відборі заявок як рецензент? Тоді, будь ласка, заповніть коротке опитування ERA Fellowships – Green Hydrogen – DAAD або зв’яжіться безпосередньо з пані Сарою Ленг (lang@daad.de).