Співробітниця кафедри біохімії та біотехнології взяла участь у церемонії нагородження Премії L’Oréal «Для жінок в науці -2023»

7 грудня 2023 року відбулася церемонія нагородження найпрестижнішої премії для жінок в науці за сприянням L’Oréal-UNESCO, яка реалізовується в Україні вже п’ятий рік поспіль.

Мета Премії – підтримати й відзначити талановитих жінок-науковиць, а також заохотити молодих жінок обирати наукові професії та допомагати їм у їхній кар’єрі. Українська премія реалізується під патронатом Національної комісії України у справах UNESCO і за підтримки Національної академії наук України та громадської організації «Центр “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності”». Членами журі премії є провідні науковці України, які є визнаними фахівцями у STEM-галузях.

Фіналісткою Премії цьогоріч стала кандидатка наук, старша наукова співробітниця кафедри біохімії та біотехнології Стрільбицька Ольга. Загалом було подано 113 заявок на участь та відібрано Топ-10 фіналістів. В програмі можуть брати участь жінки, які професійно займаються науковими дослідженнями у галузі STEM (наука, технології, інжиніринг та математика) на території України віком від 18 до 40 років. Обов’язковою вимогою є наявність наукового ступеню, а також публікацій в журналах, що індексуються в міжнародних наукометричних базах Scopus або/та Web of Science. Важливим критерієм є також соціальна активність задля популяризації науки.

«Протягом всіх етапів конкурсу я мала змогу спілкуватися з кращими науковцями України. Для мене це дуже цінно і я впевнена, що ці емоції, які я відчувала запам’ятаються мені на все життя. Велика подяка організаторам конкурсу та членам високоповажного журі. Щиро вітаю переможниць. Незважаючи на те, що всі ми жінки-науковиці різні, працюємо в різних галузях науки. Приємно те, що нас об’єднує бажання бути кращим, сучасним; бажання розвиватися та бути затребуваним, рухатися вперед, змінюватися та змінювати. Важливо, що нас об’єднують також спільні цінності: ми вболіваємо і працюємо задля розвитку української освіти та науки», – зазначила Ольга Стрільбицька.