Регіональний акселератор інновацій, технологій та стартапів у Івано-Франківській області

Регіональний акселератор інновацій, технологій та стартапів у Івано-Франківській області – навчально-наукова інституція, що діє на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, та пропонує інтенсивну акселераційну програму розвитку стартап-проєктів з метою сприяння інноваційному підприємництву та зміцненню підприємницької екосистеми на регіональному рівні в Україні.

Метою Акселератора є розбудова національного потенціалу для підтримки та просування інновацій шляхом організації конкурсів стартапів та надання менторських та консультаційних послуг. Це дозволить вирішити ряд проблем в регіоні, а саме сприяти розвитку регіональних інноваційних стартапів, створенню нових робочих місць і впровадженню інновацій для відбудови України.

Над розвитком ідей та стартап-проєктів працюють досвідчені фахівці-ментори та провідні міжнародні експерти, які спільно з представниками влади, бізнесу та громадянського суспільства допомагають розвивати ідеї та стартап-проєкти. Ми плануємо організовувати навчальні тренінги, вебінари та майстер-класи з питань започаткування стартапів, креативного мислення та розвитку інновацій.

Акселератор спрямований на залучення грантових коштів для стимулювання розвитку інноваційних стартапів та поширення кращих європейських освітніх практик і новітніх інструментів для акселерації стартапів.

Завдання Акселератора:

  • Пошук інноваційних стартап-проєктів, чиї розробки можуть бути застосовані на практиці у відбудові України;
  • Експертиза та відбір інноваційних стартап-проєктів відповідно до визначених цілей конкурсу;
  • Прискорений розвиток інноваційних стартап-проєктів, що пройшли відбір, за рахунок участі в Акселераційній програмі із залученням менторів та експертів;
  • Розвиток інструментів взаємодії зі стартап-компаніями та розробниками технологічних та бізнес інновацій;
  • Організація і проведення навчальних тренінгів, вебінарів, майстер-класів з питань започаткування стартапів, розвитку інноваційного та креативного мислення;
  • Поширення кращих європейських освітніх практик, досвіду використання новітніх інструментів і методів для акселерації інноваційних стартапів;
  • Залучення грантових коштів для стимулювання розвитку інноваційних стартапів;
  • Організація конкурсів інноваційних стартапів серед молоді.

Інформація про конкурси стартапів:

  • Конкурс стартап-проєктів (2021):

Конкурс стартап-проєктів Eco-Friendly

Регіональний акселератор GCIP для інновацій, технологій та стартапів у Івано-Франківській області, який створений на базі Прикарпатського національного університету за підтримки Організації об’єднаних націй з промислового розвитку (UNIDO).

Мета проєкту – розбудова національного потенціалу для підтримки та просування інновацій у сфері чистих технологій шляхом створення пілотного регіонального клінтех акселератора у рамках GCIP Ukraine у м. Івано-Франківськ на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Це сприятиме вирішенню проблем в регіоні, підтримці регіональних інноваційних клінтех стартапів, створення зелених робочих місць в регіонах України, підтримці та сприянні розвитку і впровадженні інновацій, поширення методології GCIP та розвитку підприємницької екосистеми на регіональному рівні в Україні.

Над розвитком ідей та стартап-проєктів працювали фахівці UNIDO, провідні міжнародні експерти (спільно з представниками влади, бізнесу та громадянського суспільства), викладачі Прикарпатського національного  університету.

Покликання:

  • Сайт університету:

Оголошення конкурсу: http://surl.li/jmwov

Додаткова інформація: http://surl.li/jmwqa

  • Конкурс стартапів (2023):

Мета – реалізація нових перспективних соціальних, підприємницьких та науково-дослідницьких проєктів студентської молоді Прикарпаття за результатами шостого конкурсу стартапів Прикарпатського національного університету, Регіонального акселератора стартапів та ТзОВ «Науковий парк «Прикарпатський університет».

Близько 5 тижнів роботи з менторами на базі акселераційної програми дозволило студентам розкрити потенціал своїх ідей, а також отримати достатньо знань для подальшого розвитку власних стартапів. 12 травня, було проведено фінал, де 22 команди мали змогу продемонстрували свої результати та отримати оцінку від членів журі.

Серед всіх претендентів було відзначено переможців:

🥇 місце – уніфікований зарядний пристрій для мобільних електронних гаджетів (Команда: Electrical-students) (20 000 гривень);

🥈 місце – EcoPinoisol (Команда: EcoPinoizol) (15 000 гривень);

🥉 місце – Trans-ju team pomer.granat (Команда: Speaking club) (10 000 гривень).

🏅 Спеціальний приз «За креативність» від Віктора Вінтоняка (Агенція регіонально розвитку Івано-Франківської області, Бізнес-Асоціація Івано-Франківська) отримала команда: Скринька Станіславова, стартап: Скринька Станіславова.

Учасники всіх команд були відзначені за активну участь у конкурсі та отримали грошову винагороду у вигляді 250 фунтів.

Покликання:

  • Телебачення:

https://www.facebook.com/kanal402/videos/592303356401162

https://www.youtube.com/watch?v=oE6ewLMx9dM

  • Сайт університету:

Оголошення конкурсу: http://surl.li/jmwdt

Лекції:

http://surl.li/ghqtn

http://surl.li/jmwfj

http://surl.li/jmwfl

http://surl.li/jmwfo 

Фінал і оголошення: http://surl.li/jmwdn

Наказ завантажити

Положення  завантажити