Науково-практична конференція «Інтелектуальна власність та Цілі сталого розвитку: Будуємо наше спільне майбутнє за допомогою інновацій та творчості»

До міжнародного Дня інтелектуальної власності, який відзначається 26 квітня, за ініціативи ГО «Івано-Франківська обласна організація товариства винахідників і раціоналізаторів України» та ГО «Івано-Франківська обласна організація спілки наукових й інженерних об’єднань України» проводилася науково-практична конференція «Інтелектуальна власність та Цілі сталого розвитку: Будуємо наше спільне майбутнє за допомогою інновацій та творчості», у рамках якої відбулося нагородження кращих винахідників області за результатами рейтингового огляду «Науково-технічна творчість Прикарпаття».

Серед нагороджених наш колега – Грига Володимир Михайлович, к.т.н., доцент кафедри комп’ютерної електроніки та інженерії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, який є автором 31 патенту України, в т. ч. 8 на винаходи з питань гібридних сенсорних мікросистем для біомедичних застосувань, автоматизації дослідження електрофізичних параметрів напівпровідникових приладових структур, схемотехніки та топології синхронних та асинхронних інтегральних елементів.

У рамках конференції були заслухані доповіді представників бізнесу та закладів вищої освіти щодо стану винахідницької діяльності, перспективних розробок та підтримки молоді на шляху винахідництва. Від Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника із доповіддю «Можливості для молодих вчених та студентства в рамках розвитку інновацій та творчості» виступив завідувач кафедри фізики і хімії твердого тіла, професор Любомир Никируй.