Конкурсна програма «Культурна спадщина»

Історико-культурна спадщина, втілюючи цінності різних поколінь українців, відтворює багатовікову історію розвитку нашого суспільства та надає кожній особистості стале відчуття приналежності до національної спільноти. Ці аспекти в рази актуалізувалися від початку повномасштабного вторгнення в Україну російської федерації. Численні втрати від свідомого знищення загарбником культурних цінностей, які не можна оцінювати лише в майнових категоріях, потребують захисту, збереження та відновлення, адже культурна спадщина є джерелом переформатування культурних наративів та сенсів українського суспільства, його подальшого зростання і духовного розвитку, формування спільної історичної пам’яті.

Мета програми – підтримати проєкти спрямовані на дослідження, збереження, відновлення, захист та популяризацію української культурної спадщини, що надалі сприятиме зміцненню сучасної української ідентичності та формуванню спільних цінностей українського суспільства.

У рамках конкурсної програми «Культурна спадщина» на 2023 рік запропоновано наступні ЛОТи:

ЛОТ 1. Диджиталізація
ЛОТ 2. Кроссекторальні проєкти зі збереження культурної спадщини
ЛОТ 3. Дослідження  історико-культурної спадщини України

Терміни подачі заявки та реалізації проекту:
Подача проектної заявки на конкурс: 16.01.2023 – 28.02.2023 (до 18.00 за київським часом)
Конкурсний відбір: 01.03.2023 – 19.05.2023
Реалізація проектів включно з поданням звітності: з дати підписання Договору про надання гранту Фондом, але не раніше 1 квітня, до 31.10.2023
Контакти: programa.cuh@ucf.in.ua

Детальніше – bit.ly/3IZ3ZtK