Тренінг з питань підготовки аплікаційної форми для участі в конкурсі ERASMUS+ Жан-Моне 2023

17 січня відділом управління проєктами, було проведено тренінг з питань підготовки аплікаційної форми для участі у конкурсі ERASMUS+ Жан-Моне 2023 з метою активізації участі науково-педагогічних працівників університету у проектно-грантовій роботі.

Вступним словом відкрила захід перша проректорка Прикарпатського університету – Якубів Валентина Михайлівна. Передусім, вона підкреслила, що програма ERASMUS+ Жан Моне – це одна з освітніх програм Європейського Союзу, мета якої полягає в підвищенні рівня знань та поінформованості суспільства з питань європейської інтеграції, через стимулювання викладання, дослідницької діяльності з європейської інтеграції. Проректорка зазначила, що ми маємо можливість створювати щось нове та розвивати нашу дослідницьку діяльність, незважаючи на виклики воєнного стану.

Провідний фахівець відділу управління проєктами – Гайдук Руслан Васильович розповів, як готувати аплікаційну форму, як формується обсяг гранту в залежності від витрачених зусиль. Проаналізував основні тренди й тенденції, а саме конкретизація та деталізація, акцент на принципи SMART, визначення європейського фокусу, пріоритетів ЄС та Європейської комісії.

Також, доцент кафедри судочинства – Ковалишин Олександр Романович, розповів про свій досвід підготовки проєкту, адже в 2018 році Навчально-науковий юридичний інститут Прикарпатського університету став переможцем конкурсу Програми ЄС Еразмус+ Жан-Моне.

У рамках тренінгу учасники мали змогу поставити свої запитання. Так, наприклад, їх цікавили мінімальна кількість учасників, обмеження в годинах для навчальних курсів, особливості заповнення необхідних документів і форм та інше.