ПРОТЯГОМ ТРАВНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ СЕРІЯ ВЕБІНАРІВ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ УЧЕНИХ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ ПЛАТФОРМИ WEB OF SCIENCE

Вебінари, які організовує компанія Clarivate, проведе консультантка з регіональних рішень компанії Ірина Тихонкова.

На онлайн-заходах учасники зможуть удосконалити знання та вміння у роботі з платформою Web of Science та аналітичним інструментом InCites, ознайомитися з особливостями створення, коригування та використання профілів установ у Web of Science.

Для участі у вебінарах необхідно зареєструватися. Учасники зможуть отримати електронні сертифікати, якщо прослухають не менше 90% основного часу вебінару.

Крім того, компанією Clarivate створено портал українською мовою, на якому доступні для перегляду відеозаписи попередніх вебінарів та інші корисні для наукової діяльності електронні ресурси, зокрема аналітичні матеріали, підготовлені Інститутом наукової інформації, що діє в структурі Clarivate.


Програма вебінарів 

5 травня 2022 року

Тема: «Використання Web of Science для ефективної наукової діяльності» 

Можливості Web of Science для науковця, викладача та адміністратора. Як шукати фахову літературу за відповідною тематикою досліджень? Як здійснювати пошук дослідників для співпраці або рецензентів, визначати установи та науковців, які є лідерами за певним напрямом досліджень? Як знайти відповіді на зазначені запитання за допомогою базового пошуку з використанням операторів пошуку та символів скорочення? Як аналізувати вибірку документів?

Посилання для реєстрації:

10:15–11:15:  bit.ly/3xwPqrN

16:15–17:15:  bit.ly/3JRQuKG


10 травня 2022 року

Тема: «Профіль установи: створення, корегування, використання» 

Для яких потреб необхідно оцінювати публікаційну діяльність організації? Складнощі та шляхи їхнього вирішення під час здійснення пошуку і аналізу публікацій установи. Створення та підтримання в актуальному стані профілю установи у Web of Science Core Collection. Які роботи (не) можуть потрапити в профіль організації, як створити і експортувати в певному форматі список публікацій установи за конкретний період?

Посилання для реєстрації:

10:15–11:15:  bit.ly/37qRiHV

16:15–17:15:  bit.ly/3jKDx9l


12 травня 2022 року

Тема: «Можливості використання аналітичного інструменту InCites для вченого та адміністратора» 

Оглядовий вебінар про можливості, які надає аналітичний інструмент InCites. Які дані використовують та які показники розраховують, на що звертати увагу під час аналізу здобутків установи та як порівняти установи за досягненнями у певній галузі досліджень? Критерії ефективності співпраці. Пошук партнерів для виконання проєктів. Аналіз документів за певною темою. Готові автоматичні звіти і результати відповідно до запитів користувача.

Посилання для реєстрації:

10:15–11:15:  bit.ly/37ZGqR1


24 травня 2022 року 

Тема: «Research Smarter: Огляд літератури «на відмінно»

Робота із джерелами інформації потребує певних навичок. Під час вебінару учасники дізнаються, як ефективно робити огляд літератури, шукати статті для проведення власного дослідження, як здійснювати цитування, як працювати із посиланнями під час підготовки роботи та забезпечувати успішну співпрацю зі своїми співавторами.

Посилання для реєстрації:

10:15–11:15:  bit.ly/3rRIqSK


26 травня 2022 року 

Тема: «SWOT-аналіз в InCites: як здійснювати коректний аналіз за спеціалізаціями»

Інструмент InCites Benchmarking & Analytics на основі даних Web of Science надає об’єктивні та надійні індикатори, необхідні для прийняття рішень щодо проведення досліджень. У ході вебінару йтиметься про те, як коректно аналізувати результати діяльності інституцій, оцінювати співпрацю, визначати експертів за певною тематикою досліджень, демонструвати сильні сторони, відкривати нові можливості тощо.

Посилання для реєстрації:

10:15–11:15:  bit.ly/3vDTqUR

Джерело інформації