Відкрито подачу документів на стипендійну програму уряду Польщі для молодих науковців

Центр східноєвропейських студій Варшавського університету оголосив набір на Стипендійну програму уряду РП для молодих науковців для кандидатів із країн Східної Європи, а також країн Центральної Азії та Кавказу. Стипендії призначені для наукового стажування в польських університетах у період із вересня 2020 р. до червня 2021 р.
Кандидати
  • Перевага надаватиметься кандидатам, які можуть представити певні наукові досягнення та/або підтвердити активну громадську діяльність і чиї досягнення дадуть найкращу можливість використати здобуту в Польщі спеціалізацію у своїх країнах у різних сферах наукового та суспільного життя.
  • Стипендії призначаються для реалізації дослідницького проекту в рамках наукового стажування.
    Загальна тривалість стажування та мовного курсу становить 10 місяців, із можливістю продовжити термін перебування на додатковий місяць (липень 2021 р.), якщо координатор програми, за погодженням з науковим керівником, подасть заявку на таке продовження.
Розмір щомісячної стипендії складає 1500 злотих. На ці кошти стипендіати покривають витрати на проживання, харчування та страховий поліс. Після приїзду до Польщі стипендіати підпишуть договір, в якому буде окреслено правила та умови виплати стипендії, права та обов’язки сторін.
Комплект документів потрібно надати особисто або вислати поштою (з позначкою на конверті «Стипендійна програма для молодих науковців») у відповідні територіальні дипломатичні представництва РП, а також надіслати на адресу stypendia.studium@uw.edu.pl до 1 березня 2020 р.
ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ
  • Закінчена повна вища освіта (4- або 5-річне навчання, яке закінчилося захистом бакалаврської, дипломної або магістерської роботи) передусім за гуманітарними спеціальностями: історія, міжнародні відносини, політологія, журналістика, соціологія, етнологія, культурознавство, соціальна психологія, адміністрація та менеджмент, право, а також споріднені спеціальності.
  •  Вік кандидатів – до 35 років.
  •  Загальна обізнаність із проблематикою однієї з названих або споріднених галузей, зокрема стосовно періоду XIX–XX ст.
  •  Знання польської мови на рівні, що дозволяє розуміти лекції та літературу зі сфери зацікавлень кандидата (розділ І, пункти 6, 7).
  •  В окремих випадках буде можливим призначення стипендії особам, які не знають польської мови. Такі стипендисти будуть зобов’язані самостійно вчити польську мову після отримання повідомлення про призначення стипендії та пройдуть додатковий інтенсивний курс польської мови в серпні 2019 р. (див. І-7).
  •  Заявки осіб, які перебувають на різних стажуваннях та стипендійних програмах у Польщі, не розглядатимуться.
НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ
1. Копія диплома про повну вищу освіту, яка відповідає польському рівню бакалавра (мінімум) чи магістра або довідка про навчання в аспірантурі.
2. Анкета кандидата (формуляр доступний на сайті www.studium.uw.edu.pl).
3. Короткий мотиваційний лист (польською або англійською мовою) з обґрунтуванням обраного напрямку навчання.
4. Проект дослідницької роботи (польською або англійською мовою).
5. Резюме (Curriculum Vitae) з фотографією, написане англійською мовою, починаючи від найновіших подій.
6. Список публікацій, досягнень та професійних проектів.
7. Документи, які підтверджують знання польської та англійської мов.
8. Інші дані, документи або інформація, які можуть, на думку кандидата, допомогти кваліфікаційній комісії відповідно оцінити його кандидатуру.
Термін подання заявок закінчується 1 березня 2020 р.