Засідання Науково-технічної ради університету

26 листопада 2019 року відбулося засідання Науково-технічної ради університету, де розглядались питання про звіти керівників наукових робіт молодих вчених, які фінансуються за рахунок коштів загального фонду державного бюджету. У своїх доповідях та презентаціях молоді вчені представили свої наукові результати за звітний період.

Зокрема, кандидат біологічних наук, доцент кафедри біохімії та біотехнології Олег Лущак, успішно проводив наукові дослідження з розробки препаратів для продовження тривалості життя та попередження порушень обміну речовин.

Своїми напрацюваннями та заключні результати по темі «Синтез і термоелектричні властивості наноструктурованих матеріалів на основі твердих розчинів Pb(Sn)-Cd(Zn)-Te» поділився керівник проекту кандидат хімічних наук, старший науковий співробітник, професор кафедри фізики і хімії твердого тіла Ігор Горічок.

Про цікаві доробки на тему «Семантичний синтаксис української мови: транслінгвістичний аспект» прозвітував кандидат філологічних наук, старший науковий співробітник Олексій Воробець.

Керівник наукової роботи «Технологія тонкоплівкових термоелектричних мікромодулів на основі багатокомпонентних сполук з квантово-розмірними ефектами» кандидат фізико-математичних наук, завідувач лабораторіями кафедри  фізики і хімії твердого тіла Ярослав Яворський висвітлив наукові результати виконання на першого етапу.

Також, було представлено звіт про виконання науково-технічної роботи «Розроблення нітрогеновмісних похідних антрахінону з антибактеріальними властивостями» в рамках державного замовлення на науково-технічні (експериментальні) розробки та науково-технічну продукцію,  де керівником виступає завідувач кафедри хімії середовища та хімічної освіти, кандидат хімічних наук, доцент Тарас Тетяна Миколаївна.

В різному Науково-технічна рада розглянула питання щодо затвердження планів проведення конференцій у 2020 році.