13-й конкурс стипендіальної програми «Завтра.UA»

17 жовтня 2018 року Фонд Віктора Пінчука розпочав 13-й відкритий конкурс стипендіальної програми «Завтра.UA». Загальнонаціональна програма підтримки талановитої молоді покликана сприяти формуванню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни, яка стане генератором майбутніх змін.
Прийом заявок на участь у конкурсі відкрито на сайті програми zavtra.in.ua з 17 жовтня до 30 листопада 2018 року.
Стипендіати «Завтра.UA» впродовж року отримують від Фонду Віктора Пінчука щомісячну стипендію розміром 2240 грн., а також мають змогу одержати фінансову та експертну підтримку проектів наукового, соціального, екологічного або бізнес спрямувань.

 

Щоб стати стипендіатами програми, студенти повинні відповідати наступним вимогам:

  • активна громадянська позиція та участь у впровадженні громадських і соціальних проектів та
    ініціатив, що підтверджується рекомендаційним листом;
  • академічна успішність;
  • оригінальність наукових ідей та досліджень, представлених в конкурсній роботі;
  • мотивація до особистісного та професійного росту;
  • лідерський потенціал, комунікаційні та творчі здібності.

Кожен конкурсант самостійно заповнює форму реєстрації на сайті конкурсу www.zavtra.in.ua  з 17  жовтня до 30 листопада 2018 року включно та  завантажує електронний пакет документів. Уповноваженим представникам ЗВО не потрібно збирати документи конкурсантів та не потрібно передавати до адміністрації Програми.

 

Загальні пояснення щодо змісту основних документів, які подаються на конкурс:

 

  • Рекомендаційний лист має містити опис одного або кількох прикладів соціальної або громадської діяльності конкурсанта з зазначенням основної мети соціального або громадського проекту, ролі та внеску конкурсанта у реалізацію цього проекту (акції). В рекомендаційному листі наукова діяльність конкурсанта не описується! Якщо рекомендаційний лист надано науковим керівником конкурсанта, бали не нараховуються! Рекомендація має надаватись або громадською організацією, або студентським самоврядуванням, або відділом з виховної роботи, або іншою сторонньою організацією чи керівником проекту, в якому студент брав участь.

 

  • В мотиваційному листі конкурсант має пояснити: чому він бере участь у конкурсі, і як перемога у конкурсі допоможе йому у подальшому житті ( суспільному та науковому аспектах), а та як він бачить свою роль у спільноті стипендіатів.

 

  • Обґрунтування наукової роботи має показувати, чому студент займається саме цим науковим дослідженням, який внесок його наукового дослідження в дослідження цієї проблеми в Україні та світі (новизна та інноваційність), які результати він планує отримати, і як ці результати можна буде використати. Тобто студент має показати розуміння мети наукового дослідження загалом та конкретні кроки досягнення цієї мети.

 

  • Конкурсна робота, що подається на конкурс Стипендіальної програми “Завтра.UA”, повинна описувати здійснене конкурсантом наукове дослідження, присвячене актуальній проблемі у певній галузі науки, або суспільно-політичного життя та економіки. Це має бути саме дослідження, яке призвело до нових, невідомих раніше, результатів, а не огляд інших джерел зі зведенням висновків. Якщо студент працював над дослідженням у колективі, то він має окреслити свою частину роботи.

 

 

Основні відмінності порівняно з минулорічним конкурсом:

1) Мотиваційний лист, обґрунтування конкурсної роботи та заявка подаються не окремими файлами, а просто заповнюються у формі реєстрації.

2) Трохи змінився розподіл балів між турами конкурсу, тепер:

1-й тур – max 20 (9 – обгрунтування, 7 – рекомендаційний, 4 – мотиваційний)

2-й тур – max 40 (35 – конкурсна робота, 5 – наукові публікації)

3-й тур – max 40