Представник Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Оксана Костюк взяла участь у Вейхайсько-українській ярмарці

Представник Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Оксана Костюк взяла участь у Вейхайсько-українській ярмарці по досягненнях океанографічної техніки в м. Вейхай (КНР) 25-30 вересня 2018 р. У роботі ярмарки взяли участь 9 провідних експертів з України за підтримки агентства розвитку науки і технологій України “ГЛОБУС”, представники управління науки і техніки міста Вейхай, провідні науковці в області океанології та зацікавлені в співпраці компанії міста Вейхай. Прикарпатський національний університет представив на конференції 2 проекти в області альтернативної енергетики: «Напівпровідникові матеріали для генерування термоелектричної енергії в області (50-500) ° С» та «Багатошарові сонячні елементи другої генерації на основі сполук CdX, ZnX (X = O, S, Se, Te)».

Протягом конференції відбулося відвідування провідних промислових корпорацій та компаній міста Вейхай з метою ознайомлення з виробництвом та проведення перемов щодо перспективи співробітництва.

Також українська делегація відвідала Вейхайський професіональний коледж. Всі українські спеціалісти отримали сертифікати в якості запрошеного професора Вейхайського коледжу. На базі коледжу відбулися міжнародні змагання в області прикладних технологій і технічних інновацій, в яких представлені також українські технологічні розробки. Костюк О.Б. представила на конкурс проект «Обкладинка-акумулятор для ділового щоденника / книги».

Окреме зацікавлення було до пропозиції проф. Курти С.А. «Жувальна гумка з карамелізованого меду для профілактики пародонтозу». Китайська компанія – залізничний перевізник пропонує налагодити продаж жувальної гумки у китайських потягах.