Стипендіальна програма «Завтра.UA»

За результатами трьох етапів конкурсу 2017/18 Стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука лише 100 з 653-х найкращих українських студентів стали переможцями та приєдналися до спільноти стипендіатів «Завтра.UA», покликаної формувати нову українську еліту. 100 нових обраних стипендіатів, що представляють 19 міст України та навчаються у 45 закладах вищої освіти, отримають стипендію упродовж року, а також підтримку в реалізації проектів в Україні.

Переможцями стали три студенти Прикарпатського національного університету імені В.ґВасиля Стефаника:

  • студентка навчально-наукового юридичного інституту Наталія Кисилиця (наукова робота за темою: «Окремі проблеми правового режиму прибережних захисних смуг», науковий керівник – завідувач кафедри трудового, екологічного та аграрного права, доктор юридичних наук, професор Кобецька Надія Романівна);
  • студентка економічного факультету Богдана Потятинник (наукова робота за темою:  «Модель аналізу процесу формування ринкової позиції агрохолдингів з урахуванням їхнього рівня прозорості», науковий керівник – кандидат економічних наук, доцент кафедри економічної кібернетики Пілько Андрій Дмитрович);
  • студентка факультету історії, політології і міжнародних відносин Тетяна Шелемей (наукова робота за темою: «Опір Михайла Гориня радянському режиму в умовах ув’язнення в мордовських таборах», науковий керівник – кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України Галицька-Дідух Тамара В’ячеславівна).

З 22 по 24 червня 2018 року Фонд Віктора Пінчука провів в Києві 11-й Щорічний молодіжний форум стипендіальної програми «Завтра.UA» на тему: «Трансформуючи Україну: креативність, мережі, інновації».

На відкритті Форуму перед стипендіатами виступили Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, засновник, підприємець та ініціатор Challenge Management Володимир Кличко, головний редактор газети «Дзеркало тижня» Юлія Мостова, бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук та всесвітньо відомий історик, письменник, старший науковий співробітник Гуверівського інституту Стенфордського університету та Центру європейських досліджень Гарвардського університету Ніл Фергюсон, який крім промови, прочитав лекцію на тему: «Площа та вежа: мережі, ієрархії, інновації та революція». Ніл Фергюсон розповів про шість дивовижних правил, що стосуються, поміж іншого соціальних мереж, які в сукупності переформатують всю історію сучасного світу.

Крім того, стипендіати програми Завтра.UA взяли участь в практичних семінарах і майстер-класах з мистецтва презентації та проектного менеджменту, а також мали змогу розробити власні соціальні та бізнес-проекти, кращі з яких отримали фінансування та підтримку Фонду. Команда, в якій працювала Потятинник Богдана, виграла чудову можливість пройти курс навчання у бізнес-школі та продовжити роботу над проектом в програмі Yep Starter у 2018 році.

 

Довідково

Стипендіальна програма «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука – найбільша приватна загальнонаціональна програма з підтримки талановитої молоді в Україні, головною метою якої є виховання нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. Стипендіати мають можливість спілкуватися з міжнародними лідерами та обмінюватися ідеями, беручи участь у зустрічах Ялтинської Європейської Стратегії та у Публічних лекціях за участі провідних представників бізнесу, політики та культури.

Відбираючи найталановитіших студентів України, фонд надає їм фінансову підтримку для продовження освіти та для реалізації проектів соціального напрямку. Програма також є платформою для індивідуального розвитку, налагодження нових зв’язків, спілкування, обміну досвідом та інформацією.